Kuukausitapaamiset vuonna 2022

Kuukausitapaamiset järjestämme joka kuukauden 3. torstai alkaen kello 13.00 ellei erikseen toisin ilmoiteta.

Tapaamispaikkana on pääsääntöisesti Kulttuurimeijeri. Paikka voi kuitenkin vaihdella.  Mahdollisesta kahvituksesta mainitaan aina ilmoituksen yhteydessä.

Kuukausitapaamisiin tulee ilmoittautua ensisijaisesti kotisivujemme Tapahtumat-sivulla olevaan tapahtumakalenteriin tai  Leila Heikkilälle, leila.heikkila46@gmail.com, 050 384 3924

Tulevia kuukausitapaamisia 2022

To 15.9.2022 klo 13.00 Seurakuntatalolla

Vieraanamme on Mäntsälän seurakunnan kirkkoherra Tarja Meijer.

Kuukausitapaaamiseen kutsutaan syntymäpäiväkahville kaikki vuosina 2020, 2021 ja 2022 tasavuosia täyttäneet ja täyttävät jäsenet.

To 20.10.2022 klo 13.00 Kulttuurimeijerillä

Aiheena on senioriliikunta

To 17.11.2022 klo 13.00 Kulttuurimeijerillä

Aihe on vielä avoin.

To 15.12.2022  Joululounas

Toteutuneita kuukausitapaamisia 2022

To 19.5.2022 klo 13.00 Kevätlaulajaiset Kulttuurimeijerillä

Tilaisuuden alussa hoidettiin osallistujien äänenavaus oikeaoppisesti ja vauhdikkaasti Eila Hartikaisen johdolla kappaleen " Minun kultani kaunis on" - tahdissa.

Yhteislauluja johdattelivat Arvo Räsänen ja Kimmo Laine vankalla kokemuksellaan Matti Kotavalkon säestäessä haitarilla. Kolmikon yhteispeli sujui mallikkaasti vaikka he olivat ensimmäistä kertaa yhdessä liikkeellä.

Seuriksen sekakuoro Eila Hartikaisen johtamana esitti myös laulujemme lomassa muutaman kappaleen.

Paikalla 1,5 tunnin yhteislaulutuokiossa oli noin 50 osallistujaa, jotka poistuivat tyytyväisinä keväiseen iltapäivään.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

To 21.4.2022 kuukausitapaaminen Kulttuurimeijerillä

Vieraanamme oli Keusoten yhtymähallituksen jäsen ja Keski-Uudenmaan
hyvinvointialueen aluevaltuutettu Pirjo Vainio aiheenaan Keusoten ja hyvinvointialueen organisaatio ja palveluverkot sekä Mäntsälän sosiaali- ja terveyspalvelut.

Pirjon alustusten pohjalta käytiin vilkasta keskustelua meitä kaikkia läheisesti koskettavista asioista. Palvelujen tuottamisen mallit ja prosessit tulevat muuttumaan lähivuosina. Samanaikaisesti sekä etänä tuotettavien palvelujen ja digitalisaation määrä kasvaa että tarve lähipalveluille ja 24/7-palveluille lisääntyy, varsinkin ikääntyvän väestön keskuudessa. Kustannuspaineet kasvavat mm. hoitotakuun, henkilöstön mitoitustason noston, ikäihmisten palvelutarpeiden kasvun yms.  johdosta. Haasteita tulee olemaan lähivuosina palvelujen laajuuden, palvelutason ja kustannusten yhteensovittamisessa.

Saimme kuukausitapaamisessa tuhdin annoksen tietoa Keusoten ja Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen asioista, suunnitelmista ja haasteista. Siitä kiitos Pirjo Vainion rautaisen tietämyksen ja kokemuksen.
Tähän aiheeseen on varmaan syytä palata vielä uudelleenkin vuoden 2023 aikana.

Oheisissa kuvissa on poimittu muutama ydinasia Pirjon alustuksesta. Alustus kokonaisuudessaan on nähtävillä alempana pdf-tiedostona "Pirjo Vainion esitys  21.4.2022".

Lopuksi vielä vinkki : Keusoten nettisivuilla on opastusta Keusoten palvelujen käyttäjille. Meille ikäihmisille on oma osio  ”Ikäihmisten neuvonta ja ohjaus ”.

Pirjo Vainion 21.4.2022 kuukausitapaamisen esitysmateriaali kokonaisuudessaan :

To 17.3.2022 kuukausitapaaminen Kulttuurimeijerillä

Mäntsälän kunnanjohtaja Hannu Laurila vieraili Mäntsälän senioreiden kuukausitapaamisessa.
Mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet herättivät runsaasti keskustelua. Esillä olivat mm. kunnan uusi strategia, taloustilanne ja hyvinvointialueen perustamisen aiheuttamat muutokset. Myös kunnan yhdistyksille tarjoamista kokoontumistiloista kyseltiin.

Ajankohtaisinta oli mediassakin kovasti esillä ollut Mäntsälän kaukolämmöntuotanto, joka perustuu venäjätaustaisen Yandexin datakeskuksen hukkalämpöön ja venäläiseen maakaasuun. Kunta onkin joutunut tarkastelemaan muita vaihtoehtoja, jos näiden saamiseen tulee ongelmia. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on herättänyt kunnassa myös paljon kysymyksiä koskien väestösuojia ym.

To 17.2.2022 kuukausitapaaminen Kulttuurimeijerillä

Helmikuun kuukausitapaaminen ja yhdistyksen kevätkokous toi Kulttuurimeijerille 40 senioria kuuntelemaan neuvoja / ohjaaja Saija Korpisen todella kiinnostavaa esitystä Taitokeskus Mäntsälästä ja sen toiminnasta.

Taitokeskus on muuttanut keskeiselle paikalle Karhukujalle.

Taitokeskukset ovat kaikille avoimia käsityön harrastuspaikkoja. Ne tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea käsillä tekemisen iloa sekä monipuolisesti erilaista koulutus-, kutomo- ja kurssitoimintaa.

Taitokeskus Mäntsälä kuuluu Taito Etelä-Suomen https://www.taitoetelasuomi.fi/ laajaan kokonaisuuteen.

Myös koronaepidemian aikana se on tarjonnut erinomaisen mahdollisuuden kiinnostavaan harrastukseen sekä nuorille että varttuneemmille.