Muut tapahtumat

Kansallisen senioriliiton Digisarja-luennot

Kansallinen senioriliitto käynnistää 25.5.2021 Digisarja -luennot, jotka toteutetaan Teams Liven avulla.

Touko-kesäkuun aikana liitto tuottaa kuusiosaista Digitaidot -luentoa, joka käsittelee tietotekniikan perusteita tietokoneen käytöstä digipalveluiden hallitsemiseen. Luennoitsijana toimii Suomen Kotidata Oy. Luennoista ei laskuteta osallistujia.

Digisarja- luentojen aiheet löydät alta:

25.5. 14-15.30 Tietokoneen peruskäyttö

28.5. 14-15.30 Tabletin ja älypuhelimen peruskäyttö.

1.6. 10-11.30 Internetin peruskäyttötaidot

7.6. 10-11.30 Sähköpostin peruskäyttötaidot

14.6. 14-15.30 Tiedonhaun peruskäyttötaidot

18.6 10-11.30 Digipalveluiden peruskäyttötaidot

Tapahtuma on tarkoitettu senioriliiton paikallisyhdistysten jäsenille.

Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki ennen luennon alkua. Luento pidetään Teams live -tapahtumana, jota voi seurata joko Teams -sovelluksen kautta tai tietokoneen selaimelta (Chrome, Edge, Firefox, Safari).

Seuraaminen ei edellytä Teams -tunnuksia, kameraa tai mikrofonia!

Luennoilla ei ole mahdollisuutta esittää kysymyksiä.

Tervetuloa mukaan!

to 2.9.2021 klo 13 syyslaulajaiset Mäntsälän kartanossa

Syyslaulajaiset ja tutustuminen Mäntsälän kartanoon järjestetään mikäli koronatilanne sen syksyllä sallii. Kevätlaulajaiset on jouduttu koronan vuoksi peruuttamaan jo kahtena keväänä, joten toivotaan että syyslaulajaisille tilanne on jo suopeampi.

Kävelykilometrikisa 1.5. - 31.10.2021

Kävelykilometrikisa on HSL:n ja Traficomin yhdessä muutamien yhteistyökumppaniensa kanssa järjestämä leikkimielinen kilpailu. Yhteistyökumppaneissa on mukana mm. Kansallinen senioriliitto.

Kisassa osallistujat kirjaavat kävelykilometrejään tai -minuuttejaan ylös ja kartuttavat omaa ja oman joukkueensa kilometri- tai minuuttisaldoa.

Mäntsälän seniorit on ilmoittautunut joukkueena mukaan Kävelykilometrikisaan.

Kävelykilometrit tai minuutit kirjataan henkilötasolla Kävelykilometri-sivustolle. Kirjaukset voi tehdä joko henkilökohtaisesti Kävelykilometri-sivustolle tai kirjaaminen voidaan hoitaa myöhemmin Mäntsälän senioreiden kisan yhteyshenkilön Mauri Isokäännän toimesta. Tärkeintä on, että seniori pitää kirjaa kävelysuorituksistaan säännöllisesti vaikkapa kalenterissa tai vihkossa.

Mikäli haluat kirjata suorituksesi itse Kävelykilometri-sivustolle, niin ohjeet löydät alla olevasta kuvagallerista klikkaamalla kuvaa suuremmaksi.

Kyseessä on leikkimielinen kisa, jonka tavoitteena on kannustaa säännölliseen liikkumiseen.  Lähdetäänpä joukolla kisailemaan oman hyvinvoinnin ja Mäntsälän senioreiden kunnian vuoksi.

Menneitä tapahtumia

Mäntsälän senioreiden Kävelykipinä-tempaus 6.5.2021

Mäntsälän seniorit järjestivät 6.5.2021 kello 10.00 alkaen  jokirannan Kirsikkapuistossa Kävelykipinä-tapahtuman osana Senioriliiton "Kävelykipinä 2021"-tempausta. Senioriliiton yhdistykset kautta maan organisoivat vastaavan tapahtuman samoihin aikoihin.

Vaikka tapahtuman aikana vallinnutta säätilaa ei nyt kovin keväiseksi voi kehua niin sade pysyi kuitenkin poissa kipinöitsijöiden tieltä. Senioreita kerääntyi kipinöimään yllättävänkin runsaasti. Yhteistapahtumia ei ole ollut mahdollista järjestää aikoihin ja ehkäpä siksikin Kävelykipinä houkutteli senioreita tapaamaan toisiaan ja vaihtamaan kuulumisia pitkästä aikaa.

Kävelykipinä-tapahtumassa  jokainen sai valita oman kuntonsa ja mieltymyksensä mukaisesti ryhmän, jonka matka ja vauhti on sopiva. Matkoja oli kolmelle ryhmälle 2 kilometristä 5,5 kilometriin ja kuntoportailla tai ilman.

Ennen kävelyä pidettiin kevyt yhteinen johdettu alkuverryttely, jonka jälkeen tehtiin ryhmiin jako ja mars taipaleelle. Aikatavoitteena oli kotimaisen lentoyhtiömme taannoisen sloganin mukaisesti " takaisin illaksi kotiin ". Mirkku Koskenkanto antoi vielä lähtiessä ryhmille visaisia Mäntsälä-tietämystä mittaavia tehtäviä ratkaistavaksi kävelyn aikana. Tietäisitkö esimerkiksi Mäntsälän kunnan pinta-alaa ?

Ryhmien palattua taipaleeltaan Kirsikkapuistossa odotti virvoketarjoilu ja grillimakkarat, kiitos emäntien Sirkka Päivärinta ja Satu Haarma ja isäntä Antero Päivärinnan. Ja yllättävän hyvin ryhmät olivat matkansa aikana löytäneet hyviä vastauksia tehtäviinsä ( ilman Mr. Googlen apua ). Tuloslaskennan jälkeen kaikki saivat lopuksi palkinnon aktiivisesta osallistumisesta.

Oli kaiken puolin onnistunut Kävelykipinä ja oli mukava tavata toisia senioreita. Ihan kuten eräs osallistuja totesi " sai jutella elävien ihmisten kanssa".

Kävelykipinä oli niitä tapahtumia, joista voi sanoa että " ja siellä kaikilla oli niin mukavaa, voi jospa oisit saanut olla mukana ".

Kiitokset sauvakävelyryhmän vetäjille ja muille tapahtuman mahdollistaneille !!

Teams-tapaaminen Pihla Keto-Huovisen kanssa

Kansanedustaja Pihla Keto-Huovinen keskusteli kanssamme ajankohtaisista aiheista eduskuntatyön ja kuntavaalien kannalta Teams-tapaamisessa tiistaina 16.2.2021 klo 15.00 - 16.30.  Teamsissa oli mukana 15 senioria. Kiitokset Pihlalle hyvästä alustuksesta ja vastauksista senioreiden monipuolisiin ja osin vaikeisiinkiin kysymyksiin.