Museokerho

Kerhopäivä joka kuukauden kolmas keskiviikko
lukuunottamatta kesä-, heinä-, elo- ja joulukuuta.

Vetäjä ja lisätiedot :
Mirkku Koskenkanto, 0400 507 969, mirkku.koskenkanto@gmail.com

Tarkemmat tiedot retkistä löytyy aina tältä sivulta ja Mäntsälän Uutisten seurapalstalta noin viikko etukäteen.

Tulevaa

Tällä hetkellä ei ole sovittu seuraavan retken kohdetta.

Toiminta 2022

Retki KIASMAN ARS22-näyttelyyn 20.4.2022

ARS22 - Eläviä kohtaamisia -näyttely tarkastelee aikamme suuria kysymyksiä ja tarinoita. Kiasman suurnäyttely tuo yhteen kansainvälisen nykytaiteen ja ihmiset, antaa tilan yhteisille kokemuksille, elämyksille ja yhteisöllisyydelle. Osa teoksista hämmästyttää taidokkuudellaan, osa lajien häviämisen lohduttomuudella, osa saa katsojan oman prosessoinnin alulle vahvan herättelyä ansiosta.

Näkemisen arvoinen. Ehkä en kuitenkaan veisi pieniä lapsia ihan kaikkia kohteita katsomaan toteaa kerhon vetäjä Mirkku Koskenkanto. Muuten kerhon vetäjänä suosittelen.

Retki Järvenpään taidemuseoon 16.3.2022

Näyttelyn teemana oli  " Ihmisille ja kuoriaisille - Puutarhan salaisuus "

Lainaus Järvenpään taidemuseon näyttelyn yleisöopastuksesta :
" Suomen taiteen kultakauden ajan taiteilijoiden rakastetut maalaukset ja kolme nykytaiteilijaa kutsuvat levähtämään, virkistymään ja nauttimaan, ja avaavat näkymiä myös puutarhan salatumpiin osiin, mullan alle, hyönteisiin, ja ihmisen ja luonnon suhteeseen. Ihminen sekä vaalii, viihtyy ja kasvattaa, mutta myös tuhoaa, muuttaa ja kadottaa."

Näyttelyssä nähdään teoksia Eero Järnefeltiltä, Venny Soldan-Brofeldtilta, Helene Schjerfbeckiltä, Pekka Haloselta, Magnus Enckelliltä ja Albert Edelfeltiä.
Lisäksi mukana on kolme nykytaiteilijaa: Pasi Rauhala, Tamara Piilola ja Liisa Hilasvuori.

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Onnistuneen museovierailun kruunasi lounas Cantina Viva Zapata-meksikolaisessa ravintolassa.

Retki Heurekaan 16.2.2022

Museokerhon retki Heurekaan tarjosi tavanomaisesta museokäynnistä poikkeavia kokemuksia.

Vierailu alkoi planetaarioelokuvalla ” Muuttuva maapallo ”, joka tutustutti meidät planeettamme moottoriin ; ilmastoon. Opimme mm. kuinka hurrikaanit syntyvät, miten hiilidioksidi kiertää valtameren syvyyksiin ja paljonko tulivuorenpurkauksiin sitä vapautuu.

Näyttelyissä saimme kokemuksia siitä, miltä tuntuu maanjäristys, tulvat, myrskyt tai maastopalot.

SuperPuu- näyttelyssä sai kokea puun monet hienot ominaisuudet ja käyttömahdollisuudet; haistella miltä eri puulajit tuoksuvat ja millaiselta puu kuulostaa.

Kaikkiaan koko vierailu maistuvan lounaan ohella tarjosi paljon hauskaa yhdessä tekemistä!

Retki Sinebrychoffin taidemuseoon Helsinkiin 2.2.2022

Museokerho retkeili 30 jäsenen voimin Sinebrychoffin taidemuseossa Helsingissä keskiviikkona 2.2.22. Viime vuoden tammikuussa tuli kuluneeksi 100 vuotta taidekokoelman lahjoittamisesta Suomen valtiolle. Lahjoitusvuoden marraskuussa taidekokoelmat ja kotimuseo avattiin yleisölle ensimmäisen kerran.

Sinebrychoffien Bulevardilla sijaitseva talo (valmistunut 1842) ja kotimuseo ovat kokeneet paljon kuluneen sadan vuoden aikana. Siellä on tehty mm mittavat peruskorjaukset 1990-luvun lopulla. Tässä yhteydessä Bulevardin puoleiset, toisen kerroksen salit palautettiin Sinebrychoffien aikaiseen asuun. Tämä oli mahdollista, kun käytettävissä on ollut valokuvaaja Signe Banderin aikanaan ottamia mustavalkokuvia. Niiden avulla huonekalut ja taideteokset on voitu sijoittaa niille paikoille, joissa ne ovat olleet Sinebrychoffien siellä asuessa. Nykyisessä asussa kotimuseo on avattu yleisölle vuoden 2003 alussa. (Lähde: Koti Bulevardilla 2021)

Museokierroksen jälkeen mentiin joukolla lounaalle kotimuseon pihapiirissä sijaitsevaan Kiltakellariin. Se rakennettiin vuonna 1885 Sinebrychoffin panimon jääkellariksi. Paksut tiiliseinät, joiden tarkoituksena oli estää jäälohkareita sulamasta, luovat nyt jylhät puitteet lounas-ja tilausravintolana toimivalle Kiltakellarille.

Parhaat kiitokset museokerhomme vetäjälle Mirkku Koskenkannolle retkijärjestelyistä!