Kirjallisuuskerho
Kirjallisuuskerho kokoontuu vuonna 2025 linja-autoaseman yläkerran kokoustilassa Etana, Yhdystie 1.
Kokoontuminen joka kuukauden toinen tiistai klo 14.00.
Kerhon seuraava tapaaminen on tiistaina 11.2.2025
Leppoisia lukuhetkiä toivottaen vetäjät Eija, Pirkko ja Mirkku.
Voit ilmoittautua kerhon tapaamisiin myös SenioriApin ja kotisivujemme tapahtumakalenterin kautta.
Vetäjät ja lisätiedot:
Mirkku Koskenkanto, 040 050 7969, mirkku.koskenkanto@gmail.com
Eija Koskela, 050 412 0710, eijajajouni@gmail.com
Pirkko Lakkonen, 044 290 5232, pirkko.lakkonen@gmail.com
Tapahtumia 2025
Kerhon tapaaminen 14.1.2025
Kerhon uuteen kokoontumispaikkaan, Mäntsälän linja-autoaseman yläkertaan, saapui tiistaina 14.1. kaksitoista kirjallisuuden ystävää aloittamaan kevään toimintakautta.
Aloitimme iltapäiväkahvilla. Kaikki saivat eteensä erilaiset, talviaiheiset Muumimukit, ja yllätykseksemme ohjaaja Pirkko pyysi meitä kutakin vuorollaan kertomaan tarinan mukissa olevasta kuvasta. Hyvinhän kierros sujui, vaikka aivan kaikkia muumihahmoja ei tunnistettukaan. Mukavia tarinoita kuitenkin kuultiin ja ne sopivat oikein mainiosti kirjallisuusaiheiseen iltapäivään.
Vielä ennen kirjojen käsittelyyn siirtymistä esittäydyttiin uudelle kerhojäsenelle.
Joulupukki oli tuonut monelle kirjalahjoja ja Finlandia-voittaja ’Lehmä synnyttää yöllä’ (Pajtim Statovci) oli löytynyt ainakin kahdesta pukinkontista. Rasismia, maahanmuuttoa, väkivaltaa ja vihaa kaunistelematta kuvaava romaani oli koettu rankaksi lukea. Kirja kuitenkin piti otteessaan ja sitä pidettiin ehdottomasti lukemisen arvoisena. Teokseen palataan vielä tulevissa kokoontumisissa kevään aikana kunhan useampi on ehtinyt sen läpikäydä.
Toinen teos, jonka ainakin kaksi oli lukenut ja josta keskusteltiin pitempään, oli Pirkko Saision ’Suliko’, Josif Stalinista kertova romaani. Saisio etsii kirjassaan vastausta siihen, ”miten oikeudenmukaisuuden puolesta taistelevasta idealistista kasvaa diktaattori?”(lähde romaanin kansilehti) Saision teksti on taattua saisiota, runollista ja kaunista, mutta vakavaa. Hän sekoittaa historialliset faktat ja kirjailijan mielikuvituksen, ja niistä syntyy kiehtova ja mielenkiintoinen kokonaisuus.
Vahvan lukusuosituksen saivat myös Satu Rämön Hildur trilogia, Ingeborg Arvolan Jäämeren laulu, Christian Rönnbackan uusin Rafael, Virpi Hämeen-Anttilan Myöhäinen kevät ja Tapani Ruokasen (muistelmat), silminnäkijänä.